Dødrev
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger815
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_357273} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Runar H.
Hmm... sikker på at den er død, han spiller ikke bare??

Spøk til revolver... flott bruk av dof og komposisjon her. Viser realiteten til mange dyr her i norge som mister livet fra industrielle nødvendigheter slik som veier, høyspentledninger, vindmøller osv... Tenker vitenskapsmuseet i trondheim ville vært interessert i dette bildet da de holder på med en utstilling som nettopp går ut på dette.

Mvh RunarH.
Avsluttet .
Oij,stakkars.
Ikke noe morsomt bilde,men god dokumentasjon på hva vi bilister forårsaker.....
Liker også godt slik du har komponert bilde med den gule stripen som forsvinner utav bildet og skarphetsplanet er også bra.
Tone
Terje S.
Knall bilde Kjell Sigurd.Hadde det vært jeg som stod bak kamera hadde revefanten havnet i fryseren etter bildene var tatt.

Snakkes

Terje
Ivan H.
Hei,

Rått og bra dette. Slik er realiteten og liker det.
Trakk du ut tungen før du knipset? :)

Eneste jeg ville forrandret på (tror jeg) var å justert curves bare på veien, for å få frem mer strutur og råhet.

Hilsen
Ivan Holmedal
Espen A. I.
Enig med Ivan, et bilde som tåler mer trøkk. Ellers enig med Tone, det funker med skråstillingen og den gule linjen som forsvinner bakover i bildet.

vh Espen
Svend Wiig L.
Hei Kjell!

Uff da! Stein dau ja!
Ikke et vakkert syn men en del av livets realiteter!
Lå den der eller dro den ut fra veikanten?

Den skjeve vinklingen og lave standpunktet gir bildet et ekte realisme til historien.

Mvh Svend
Avsluttet .
En død rev er en god rev. Et av de bedre dyrebildene jeg har sett her inne på lenge. Delikat komposisjon og teknisk glimrende utført. I tillegg til at du kommuniserer godt med motivet ditt - les: god blikkontakt!
Myriam B.
Uff da, Men tøft bilde!
Monika Frisvold V.
Hei

Rått, men flott komp.
måten du har tatt bilde der du har fått
dybdeskarpheten i giagonal linje er med å heve
bildet.
Teknisk meget bra.

mvh monika
Ronny A.
For et uttrykk! Et veldig bra bilde. Er dødreven i slekt med rødreven? :-)
mvh Ronny
Kjell Sigurd S.
Takk for kritikker. RH; regner med at Vitenskapsmuseet har god tilgang på slike bilder, hvis ikke hører jeg vel fra de. Terje; det slo meg ikke engang å drasse denne fysaken inn i bilen. Men så bedriver ikke jeg foring heller :-) IH; bildet er laget i meget magert lys, derav slappe kontraster. Har gjort et forsøk på å få frem mer struktur i asfalten og kanskje havner det en v2 på nettet. SWL; denne revefanten lå nøyaktig slik bildet viser. Her er hverken drasset eller dratt i noe som helst. Hadde egentlig nok med å passe på at jeg ikke skulle lide samme skjebne der jeg stod i knestående midt i veien. Ronny; ja, så vidt jeg vet er dødrev en utdødd (eller var det avdødd...) slekning av rødrev :-)

Kjell S
Karl Andreas W.
arrrgh! den ser død nok ut for meg. syk vinkel, liker hvordan de gule stripene forsvinner diagonalt inn i bildet. hva har skjedd med det høyre øyet?
Odd Tore S.
Dette bør du sende til Trygg Trafikk, Reveavdelingen. Stor avskrekningsverdi.
Tatt på kornet, og reven spiller sin siste rolle med innlevelse. Har den allerede ligget så lenge at åtselfugler har tatt seg av et øye?
Komp er vellykket, og på denne skjermen er det teknisk bra.
Du har noen gulaktige flekker på asfalten i det uskarpe området. De trenger ikke være der. Hadde det vært reveblod hadde saken vært en annen.
Odd Tore
Aleksander M.
Hei
Synes de siste bildene du har lagt ut holder meget høy kvalitet, og dette var rett og slett knallbra!
God historie, bra teknisk, og ikke minst god komposisjon og standpunkt. Kunne nevne mye i dette bildet som positivt. En ting jeg vil trekke spesielt fram er den skjeve vinkelen som er med på å gjøre dette bildet etter min mening.
Eneste tips til forbedrning må være å kanskje ha litt mer struktur i asfalten, men det ser jeg du allerede er inne på...
Dette likte jeg! (bildet)

Mvh Aleksander
Øyvind A.
Du har vel fått min mening om dette før, men likevel: Dette er dødsbra. Ansiktet, tunga, det lave standpunktet, skråstillingen, og ikke minst, hvordan de gule stripene fyller ut flaten.

Det eneste negative jeg kan komme på, er at det ikke er jeg som har tatt det. :o(

mvh Ø.





Chr. G.
Vakkert veidødbilde, tror allikevel jeg ville gått lenger ned og fått med meg veistrekningen/omgivelsene/mer dybde. Blenderen kan du beholde, den er velvalgt.
ingebjørg fyrileiv g.
Bildet er meget makabert, men utrolig godt i grunn. Skarphet/uskarphet er mer som perfekt, og stripene leder bra til reven. -Det gjør mye. Det er ikke et bilde jeg ville ha hatt på veggen, men at det blir tatt er jo også viktig. Veldig bra dokumentert.

vh ingebjørg


Kjell Sigurd S.
Takk for kritikker fra dere også. OTS; de gule flekkene er nok høstløv. Kan være enig i at de burde vært fjernet. CG; har noen varianter med mer omgivelse også. Mer ned - turte rett og slett ikke å legge meg ned midt i veien med fare for at jeg skulle lide samme skjebne som revefanten. Ingebjørg; det havner definitivt ikke på veggen i mitt hus heller :-)

Kjell S
frank ove v.
Uff uff, dette var jo knallbilde. Håper det ikke er den reven jeg kjørte på sist lørdag kveld. Ikke kommet helt over det ennå.
Pål E.
Du har sikkert fått mange fine betraktninger allerede. Men jeg får si mitt: For meg er det den skarpe uthevingen av det døde dyret - mot en nærmest utvisket vei - som gjør størst inntrykk. Valget av vinkel er bra, men at du gjør døden (eller snarere dødskroppen) så skarp - i all sin tomhet - både overrasker og frapperer. Uten å ville fremstå høytravende: her ligger du tett på Aristoteles' formbegrep. Han mener jo at en levende ting først og fremst er hva den er gjennom å oppføre seg på sitt spesielle vis. Altså, så lenge reven bjeffer, lusker og hopper i været, er den en rev. Men ligger den panneflat på veien og råtner, er den strengt tatt ikke en rev lenger.

mvh, P
Stig Børre E.
Rått, både innholdsmessig og rent fotografisk. Et av de beste bildene jeg har sett i "dødedyrsjangeren". Komposisjonen med midtlinja og den lette tiltende opptaksvinkelen gjør mye. Uttrykket til den avdøde er helt uvurderlig.

StigB
Kjell Sigurd S.
Takk til dere. Pål: interessante betraktninger. Døden er rå og kompromissløs.

Kjell S
Frode F.
Rått var ordet.

Slenger meg på alle godord, liker spesielt komposisjon og selvsagt gjør revens uttrykk mye.

Nå er han nok i revehimmelen.

FF
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu