Kaos
Många tror att bilden är manipulerad men det är den inte
Utstyr
  • Canon EOS 1DS
  • Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriAbstrakt
  • Lastet opp
  • Visninger435
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_75325} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Inger Anne Maritsdotter V.

Det minner meg om et kor , sølvguttene eller noen i hvite kapper , som står og synger :)
Kreativt kaos dette:)
Carsten A.

Kaos ? I så fall ordet kaos, om man kan si det slik. Ganske interessant effekt, men jeg er redd bildet kanskje ikke holder på interessen særlig lenge.

Forøvrig er all fotografering manipulasjon.

MVH CA

Lars N.

Vilken kommentar, förstår inget av vad du försöker säga Carsten. Jag har alltid uppskattat dina kommentarer men denna synes bara vara kort o konstig. Vad jag förstår av kommentaren ''inte manipulerad'' är att den inte är manipulerad i PS utan fotad som den är, men man kan ju alltid göra sig viktig genom att missförstå. När det gäller manipulation så är inte bara all fotografering manipulation utan hela livet om vi ska märka ord.
Glömde ge en kommentar till bilden. Håller med Ingers kommentar, det är något sakralt över bilden. Gillar den man kan drömma och fantisera i den. Bra bild Annika
Carsten A.

Jeg kan ikke forklare det litt underlige utsagnet fra Lars Nilsson-Lund ''... förstår inget av vad du försöker säga ... '', men antakelig mener han ikke akkurat hva han skriver. Trolig forstår han hele kommentaren, men er uenig i siste setning. Han hadde gjort seg selv en tjeneste om han i så fall hadde sagt akkurat det.

Et fotografisk opptak representerer ikke virkeligheten. Det er et utsnitt påvirket av fotografen. Om denne påvirkning skjer før, under eller etter opptaket er likegyldig, dog er det slik at fotografens påvirkning er særlig sterk under opptaket. Kall dette hva man vil, men den ene påvirkning er selvsagt ikke noe mindre manipulering enn den andre.

I dette konkrete tilfellet har fotografen åpenbart påvirket resultatet (trolig under opptaket) med lang eksponeringstid av noe i bevegelse. Det er som det skal være, teknikken er langt fra ukjent, og resultatet er tiltalende, som alt sagt. Men på meg virker det direkte merkelig at det nettopp ved et bilde som dette skulle være meningsfyllt på påpeke at bildet ikke er manipulert.

Les ellers innleggene i tråden http://foto.no/cgi-bin/diskusjon/lesTraadHier.cgi?id=80775 - du kommer direkte til diskusjonsiden med klikk på linken.

Som jeg uttalte der : ''Fotografiet har faktisk aldri hatt noen uomtvistelig egenskap som bærer av sannhet'', og det er totalt uten betydning for dets billedmessige verdi om fotografens påvirkning har skjedd før, under eller etter opptaket. Ikke bland inn PS i denne diskusjonen, påvirkning som nevnt er en integrert del av all billedskaping med kamera.

Lars Nilsson-Lund kan altså i en og samme kommentar uttale at han ikke forstår noe av det jeg skrev (iinget betyr overhodet ikke noe i dete gele tatt), og samtidig kan han trekke den konklusjon av det dreier seg om å ''... göra sig viktig genom att missförstå ...''. Skikkelig god sammenheng der. Men som alt sagt, trolig skriver ikke Lars Nilsson-Lund akkurat det han mener, eller så mener han kanskje ikke akkurat det han skriver, hvem vet, ikke jeg.

Som sagt 2 ganger tidligere, bildet tiltaler meg.

MVH CA
Lars-Anders M.

Ok bilde. Men manipulert er det. Men det er resultatet som teller.
Annika L.

Tack för era kommentarer.

Vad jag menade var att jag inte har manipulerat den i photoshop som många tror. Bilden är tagen med 1/1 sek och bländare 4,5. Samtidigt som jag tryckte av skakade jag på kameran upp och ned för att få fram den lite speciella effekten. (en såkallad skakbild.)
Ciao Annika
Lars-Anders M.

Bra resultat Annika,
Eirik D.

Manipulert eller ikke...
Resultatet ble bra, men om tittelen ''kaos'' er riktig...Se det er kanskje en annen sak...
Rune L.

Dette var da svært bra. Abstrakt, men dekorativt. God farge og tøft mønster.

Rune
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu