Plageånden.
Ravn og havørn fotografert på Andøya juni 2003.
Utstyr
  • Canon 1 Ds
  • 400 mm DO 1:4 IS USM
  • Brennvidde400mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/2000s
  • FilmtypeDigital ISO 200
  • Nei
  • AnnetFrihånd med IS avslått.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger2038
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_55830} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Øyvind K.

Tøft bilde, men jeg hadde gjerne sett mer detaljer i fuglene. Ikke at ikke silhuetter kan være brukbare, jeg har selv liggende noe liknende her på dotten, men jeg skulle gjerne hatt tegning i fjærdrakten. Det gjelder både mitt eget og ditt bilde.

Komposisjonen er fin, og bakgrunnen gjør seg godt.

Ser at bildet er tatt med det råeste digitalkameraet som er å få for tiden, er det mer detaljer å hente i de mørke partiene her?

Skimter jeg en antydning til blå ring på høyre fot her? Isåfall er ørnen merket her i Norge. Skulle gjerne sett en større versjon av bildet, tar gjerne imot mail om du gidder!


-Øyvind
Carsten A.

Enig med Øivind, bra komposisjonen og fint miljø. Syns nok også at det ble litt vel mye silhuett her. Jeg tok bildet inn i PS, og ihvertfall på denne filen er det nok ikke mer å hente. Om det er mulig på et eventuelt opptak i RAW-format skal være usagt.
MVH CA

Kjell G.

Takk for interessen for min ''plageånd''!

Jeg la bildet opp fordi jeg syntes at jeg måtte starte et sted, og fant altså dette blant en del bilder som ble tatt på en flott tur til Nordland i juni. (Alle burde dra til Nordland i juni!) Bildene ble tatt med relativt lavt ambisjonsnivå fordi jeg primært var ute for å trene med nytt utstyr.

Da jeg fikk opp dette bildet på skjermen, syntes jeg sulhuettene av vinger og røff fjellkant var interessant. Utgangspunktet var en jpg-fil som ble hardt croppet ned til et, etter mitt skjønn, passende utsnitt. Jeg gjorde det motsatte av å hente opp detaljer, nemlig å øke kontrasten. Det er ikke noe mesterverk, og jeg la ikke så mye arbeid i det.

Men tilbakemeldingene var interessante!

Jeg gnir meg i øynene for å se bedre etter blå ring, Øyvind. Jeg sender deg et utsnitt av originalfilen, så kan du fortsette øvelsen.

Mvh KG
Øyvind K.

Takker for utsnittet.

Det er faktisk en ringmerket ørn, dette.
Ringen på høyre fot er blå, som indikerer Norge.

Ringen på venstre fot er litt vanskeligere å se, så der blir det litt mer gjetting, men den ser ut til å være enten rød eller lilla nederst, og blå eller grønn øverst.


-Øyvind
Per R. G.

Enig med kommentarenene til Øyvind
Jan W.

Fint fanget uansett.

Jan
Thorfinn B.

Ja fint fanget og bra formidlet naturskildring.
Stig B.

Likte bildet, har en havørnfamilie ikke så langt fra der jeg bor. Opplever flere ganger at 2-3 måker i gangen kan jage den bort, men har aldri fått noe bra bilde. Har kommet nært meg, men da selvsagt aldri hatt med kamera. Majestetiske fugler.
Mvh Stig
Allan K.

Artig.
Man får litt sånn feeling som ved en fotballkamp der man i utgangspunktet er nøytral tilskuer.
Det ene laget er fylt til randen med Maradonaer og Beckhams in spe, mens motstanderne består av avdankede vrak som står ved kanten av en karriére i bedriftsfotball. Selvsagt heier man vilt på sistnevnte!

Spøk til side. Dette var mektig, rett og slett fordi silhuettene gjør bildet. Hadde nesten ønsket at ørna hadde vært en ungfugl, som jo har mørkt haleparti. Da ville silhuetteffekten blitt enda sterkere.

Mvh

Allan
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu