Høst i Innerdalen
All ''manipulasjon'' er gjort i det gode gamle MØRKErommet. Opptaket gjort med rødt og pola filter på Agfa APX 25 om høsten. Kopiert på Agfa 111 barytt rundt grad 3. Etterbelyst himmel grad 5.
Utstyr
  • Nikon F3
  • Nikkor
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/22
  • FilmtypeAgfa APX 25
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger273
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_13500} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Jan-Ivar J.

Synes bilde var kjmpeflott, men det hadde vært fint å sett det i farger goså!

Thorfinn B.

Et meget godt håndarbeid. Fremstår som teknisk strøkent. Glimrende motiv for sv/hv, men krever som i dette tilfellet sitt i etterkant.... Flott!
Carsten A.

Strålende fint landskap i god ''gammel'' stil! Utmerket motiv for sv/hv med denne filterkombinasjonen. All skikkelig sv/hv fotografering krever forøvrig minst like bra mørkeromarbeid, og det er sannelig bra nok her. Likevel har jeg aldri hørt dette beskrevet som ''manipulasjon''. I likhet med helt tilsvarende grep i Photoshop er dette kopieringsteknikk og intet annet.

Dersom jeg skulle jeg pirke, måtte det være på etterbelysningen av himmelen, hvor overgangen er blitt litt for markert og etterbelysningen litt overdrevet. Men antakelig fremhever flatbedscanneren dette på en måte som ikke yter full rettferdighet til kopien. Så jeg lar være å pirke på akkurat det!
MVH CA
Dag T.

Akk, Ansel Adams lever.

Joda, nydelig bilde i god tradisjon.
Hans- Georg S.

Enig med de andre, meget bra S/H arbeid! Komposisjonen sitter også som et skudd.
Carsten A.

Ansel ville nok brukt 8x10'' eller større her, han ville vel fått sjokk om han hadde oppdaget at slikt kunne gjøres med 35mm. En annen sak er at med f.eks. et 4x5'' View ville en nok fått et enda mer delikat toneforløp enn vist her, og selv et mellomformatopptak hadde antakelig løftet bildet opp til en litt høyere klasse. Men det er skikkelig fint som det er!
MVH CA
Lars Andreas D.

Jeg må si jeg er imponert over hva man kan oppnå med småbilde og denne filmen. Det er MASSE mer i kopien som forsvinner i scanning. Men selvfølgelig vil teksturen og stoffligheten øke proposjonalt med formatet.

Morsomt at Ansel Adams blir nevnt. Filmen er nemlig eksponert og framkaldt etter hans prinsiper med spottmåler og sonesystem.
Avsluttet .

Praktfullt. Og et kraftig incitament til å fotografere i sorthvitt igjen. (10 år siden sist. Den latskapen, den latskapen...) Jeg tror faktisk ikke jeg hadde sett at dette motivet hadde et potensial i sorthvitt om det var jeg som sto der den vakre høstdagen; jeg er vel litt for opphengt i sorthvitt som et middel for å dyrke linjer, flater og former. Her har du gitt et mer postkortaktig landskap et nytt uttrykk, til applaus fra flere enn meg, ser jeg.
Jon A.

Ja jeg kan ikke annet enn bare føye meg i rekken av uhemmet skryt.
Har sett bildet før og men det er framdeles like praktfult.
Det eneste lille pirket jeg har er at det ser ut som tjønna er litt
skjev, men det kan jo hende at det bare er jeg som er litt skjev :-)

PS:Det er altid godt og kunne slippe unna farvene for en stakket stund!

-Jon
Lars Andreas D.

JA: Bildet er nok i vater, det er bare en av mange stranlinjer som kommer diagonalt mot/fra fotografen, og derfor virker skjev. Så da må jo konklusjonen være at du er skjev ;-)
Hans Jørgen R.

Nydelg bilde og flott mørkeromsarbeid.
Skulle gjerne sett originalen på baryt-papir.
Mange interesse-punkter og delikat komposisjon som holder bildet sammen.
Tok du farger samtidig også?
Lars Andreas D.

Jeg har fargebilder også ja, men de er ikke på langt nær så spennende.
Dag T.

Rart det der, jeg så en bok med Ansel Adams fargebilder av de samme motivene som sv/hv-bildene hans. De var rett og slett forferdelig kjedelige. Denne typen bilder trenger oftest sv/hv for at de ikke skal bli banale.
Åse G.

Ja, det meste er sagt over. Flott bilde med fengende effekt. ... hadde nok ikke vært like spennende i farger, som nevnt.
Sommerhilsen Åse :-)
Avsluttet .

Et af de smukkeste landsskabsfotos jeg har set !
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu